Klä dig för agility

Agility är en sport som ofta utförs utomhus i alla typer av väder. Att klä sig varmt och funktionellt ger bra förutsättningar för en rolig och trivsam träningsstund med hunden.

För att förbereda sig på ett varierande väder är fritidskläder utmärkta att ta på sig. De är gjorda för att tåla regnskurar och blåsigt väder samtidigt som de fungerar bra i vackert väder. En friluftsjacka i vattenavvisande material är ett bra köp. En sådan jacka är lätt att tvätta av med en trasa när du kommer hem. Agility kan verkligen vara en lerig sport ibland, både för hundens ivriga små tassar och för pölar på agilitybanan. Det är skönt att slippa tänka på smuts eller på att kläderna går sönder. Friluftskläder är gjorda för att verkligen hålla.

Det är även bra med ett par allroundbyxor. De är vattenavvisande och slitstarka, avsedda för många års användning. Ofta har de också många fickor där du kan lägga hundgodis, koppel och annat som du behöver bära med dig till agilitykursen som ni går på. Det finns både korta och långa allroundbyxor för användning under såväl sommar som vinter. Byxor av det här slaget är perfekta för fartfyllda aktiviteter som agility där det behövs en stor rörelsefrihet.

Under den kyligare årstiden är handskar oumbärliga för att hålla händerna varma. För att kunna hålla i kopplet och även dela ut godis är det bra med ett par fingervantar. Det finns fingervantar och lite tjockare handskar som ger utmärkt kontroll samtidigt som de värmer och skyddar mot vind och regn, till exempel vantar i softshell-material. Skinnhandskar är också utmärkta för att ge en bra fingertoppskänsla samtidigt som de värmer bra. En del modeller är gjorda i syntetiska material med skinn på rätt ställe.