Omgivningen kring agilitybanan

Agility är en väldigt populär hundsport både i Sverige och i andra länder. På en agilitybana finns det flera olika typer av hinder, men vad som finns runt omkring banan tänker man inte lika mycket på. Vad är egentligen bra att ha kring en agilitybana?

En rastgård till hundarna

Under varma sommarmånader kan man inte bara lämna hunden i bilen, och om man ska träna eller tävla på banan kan det kännas otryggt att bara lämna en eventuell andra hund lös. Med en bra hundgård från https://www.kellfri.se kan man lämna hunden där medan man tränar, tar en matbit eller liknande.

Möjlighet att ge hunden vatten och att duscha hunden

Det bör alltid finnas en kran med friskt vatten, och gärna ett par skålar så att hunden kan dricka i närheten av banan. Det är också en stor fördel om det går att duscha av hunden.

Plats att rasta hunden på

På agilitybanan får hunden inte göra sina behov. Då blir man utesluten. Det är inte heller speciellt trevligt om hunden gör sina behov på träningar. En plats att rasta hunden på är inte fel att ordna. Finns det en liten skogsväg kan man skylta den, eller så kan man plantera lite buskar eller träd på en del av området.

Skuggig parkering

Skuggig parkering kan ordnas på många sätt. När man tränat eller tävlat med hunden är det skönt att komma tillbaka till en bil som inte stått i solen hela dagen. Sätt gärna upp tält att parkera under, eller förlägg parkeringen till en skuggigare plats.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>