Återhämtning efter agilityträning

Agility är en väldigt rolig sport för både hundar och hundägare. Man får träna med sin bästa vän och man får uppleva många fina stunder tillsammans. Det är en väldigt aktiv och underhållande sport som är älskad av många hundägare.

Men det är också viktigt att komma ihåg att låta hunden få vila och återhämta sig efter ett tufft träningspass.

Även om hundar älskar och behöver mycket motion så behöver även de precis som oss människor få återhämta sig. Både kropp och själ behöver återhämtning efter en lång dag av motion, muskler och ben behöver tid för att få återställa sig.

Detta kan man se till att hunden får göra med ett mysigt litet hundhus eller bädd, favoritmaten, favoritgodiset och massor med kel.

Låt hunden få sova bekvämt, få äta det den älskar och ge din hund massor med beröm och kärlek. Man kan även göra det lite extra bekvämt genom att lägga till extra sköna kuddar i hundhuset eller bädden. På så sätt kommer hunden att kunna vila ut ordentligt och känna sig lite mer speciell än vanligt. Och så klart kommer hunden långt med lite extra kel, gos och kärlek, det finns ju nästan inget som är bättre än att få mysa med husse eller matte.

Så märker du när din hund behöver vila

Även om agility är en rolig sport som kan köras ofta både som små och längre pass så är det även något som kan trötta ut hunden. Det är väldigt viktigt att kunna läsa av hundens signaler för att veta nära det är dags för vila, för att hunden inte ska bli överbelastad och överarbetad.

Ofta brukar man kunna läsa av signalerna väldigt enkelt, speciellt när man har lärt känna sin hund och dess personlighet. Men om man ändå kan ha svårt att förstå sig på när hunden kan vara utmattad och trött så finns det en del signaler att hålla koll på.

Ofta när hundar blir överarbetade och trötta kan man märka detta genom att de blir lite slöa, de rör sig inte lika snabbt och inte lika mycket. Energin förändras och det kan faktiskt se lite ut som att de blir tvingade till att göra något som de inte vill göra.

Ett annat väldigt starkt tecken på att hunden behöver vila är när tungan börjar att hänga långt ut och de börjar att flåsa både starkt och mycket. Se till att hunden då får i sig vatten och ge den en stund för att få vila och återhämta sig. Märker man att den stunden av vila inte hjälper och att den fortfarande verkar trött så är det dags att avsluta träningen helt och ta sig hem för återhämtning och mat.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>